Howtopomade

VAD ÄR POMADE?

Pomade är en välkänd styling produkt redan från 1920-talet, men många dagens män har missat denna produkt. Pomade är ursprungligen designad för maskulin smak och det märks på pomadets stil, doft och attityd som förmedlas redan i förpackningen. De flesta pomaden passar bäst till lättkammade, klassiska hårstiler men det finns även pomaden för lättsammare och rufsiga stiler. Pomadets grundidé är lätt återformbarhet. Återformning är lätt på grund av att pomaden inte torkar eller stelnar, man kan alltså bra använda hatt utomhus och forma håret snyggt med en kam inomhus.

Pomade

Det finns många olika slags pomador och många olika brands att välja mellan. Det finns olika sätt att tillverka pomada. Viktigaste är det att känna igen är pomadan tillverkad i en vatten- eller en vaselingrund. 

  • Pomade Oil based, alltså vaselinbaserade pomador. Vaselinbaserade pomador är populära bland branschens amatörer, på grund av att produkten representerar ursprungliga tillverkningsmetoden. Dessa pomador ger håret hög stadga och stark glans. Pomadan stelnar inte, så du kan forma om håret genom hela dagen. Vaselinbaserade pomadan är svårare ett tvätta ur håret, men djuprengörande schampoo gör sitt jobb. Ifall pomada ändå blir kvar i håret efter tvätten är det inte farligt, tvärtom, vaselinet vårdar håret.

  • Pomade Premium, alltså vattenbaserade pomador. Vattenbaserade pomador är planerad för att representera dagens stiler. Du kan lätt skapa en lättsam stil eller till exempel en slickback frisyr. Pomadan är lätt att tvätta bort bara med vatten. Pomada är en global "club" för män, var man jämför stadga, hållbarhet och doft av olika pomador. Några blir så ivriga, att börja tillverka pomada i sitt garage är ett normalt fenomen. Några igen öppnar en egen nätbutik. Men hur som helst, pomada håller, oberoende är dett år 1920 eller 2017. 

Vi hjälper dig  gärna att välja rätt pomada, men oftast hittar man den bästa genom att prova sig fram. Börja fast med Dapper Dans utmärkta pomaden, som är högklassiga pomaden från Britannien. 

Kolla här hela vårt pomade sortiment! 

Hjärtlight,
Dick Johnson