Howtoskäggvård

Skäggvård

Även om dina manliga gener tror att det är okej att ha likadant skägg som grottmänniskorna, så är det inte. Du kan inte gå runt omkring med ovårdat skägg. Dessutom, ett välvårdat skägg är den bästa wingman du kommer någonsin att få. Tänk dig en situation ute på krogen, där du träffar en fruktansvärt snygg kvinna: Du har den bästa opening linen och du känner dig trygg. Med självsäkra steg går du mot bordet var bruden sitter. Du är så självsäker att det känns som om folk runtomkring gör dig utrymme, som om du skulle vara Jesus i Jerusalem på en Palmsöndag. Men verkligen folk gör dig utrymme?! Hur är det möjligt? Kanske det beror på Kalles kaviar som du åt förra veckan, men som forfarande luktar i ditt skägg. Ifall du vill undvika sådana situationer, läs vidare hur du kan vårda ditt skägg.

 

Skäggolja 

Skäggolja är tillverkat för kungar! Ditt skägg är som en svamp, den suger i sig alla dofter från maten du äter eller cigaretten du röker. Skägget täcker även din hud, kom ihåg att huden under behöver vårdning! Häll några droppar av skäggolja i din hand. Skäggolja finns i många olika dofter. Alla är ändå planerade för män, så valet kan inte gå fel. Välj den doft som du gillar mest eller eller en odoftad skäggolja. Okej, alltså nu har du skäggolja i händerna, så är det bara att gnugga handflatorna ihop så förbannat. Gå igenom hela skägget och massera även huden under skägget med fingerspetsarna. Nu är ditt skägg vårdat, och till på köpet doftar det oerhört gått, kanske fräsch pepparmynta eller nysågat träd, det kan du bestämma själv! 

Kort och koncist

 1. Dosera 3-10 droppar skäggolja på din hand
 2. Bred ut oljan på hela handflatan och fingerspetsarna
 3. Applicera i hela skägget och i hyn under skägget

Skäggvax

Skäggvax möjiggör kraftigare formandet av skägget, samtidigt som det vårdar skägget. Skäggvaxens doft hålls genom hela dagen, men rekommenderas att tillsättas flera gånger om dagen, ifall det behövs. 

   Kort och koncist

 1. Skrapa vax ur burken men din tummnagel
 2. Värm vaxet mellan handflatorna
 3. Bred ut i skägget, kamma i den form du vill

Skäggborste och skäggkam

Du kan ha mera hår i ansiktet än vad du har på huvudet, och ändå kammar du ditt hår men glömmer helt bort ditt skägg som sitter på haken? Med skäggkam städar du matrester ur skägget samt formar skägget hur du vill. Skäggkammen skiljer sig från en hårkam på grund av längre mellanrum mellan spikarna. Skäggkammen är också passligt stor att bära med sig. Men som viktigast, så är skäggkammarna jävla snygga, kolla fast BIG RED:s sortiment!

Skäggtvål

Syns eller luktar den populära veckans meny i ditt skägg, eller har du annars dagens avfall fast i skägget? Skägget har fått sin egen tvål, alltså skäggtvål, som är tillverkade för maskulin smak. Skäggtvål lugnar huden, rengör ditt skägg samt ger skägget volym! Rekommenderas att använda ungefär tre gånger i veckan.  

Kort och koncist

 1. Vät ditt skägg med vatten
 2. Massera skäggtvålen i dina händer
 3. Gnugga skäggtvål i ditt skägg och i huden under, skölj med vatten

Mustaschvax

Mustaschvaxet har hög stadga, som möjliggör formning av mustaschen just så som du vill. I tillverkning av mustaschvax har man tagit i beaktande, att munnen ligger genast under och näsan rakt ovan om mustaschen finns näsan. Därför är mustaschavx tillräckligt starkt för att hålla håren ur munnnen. Doften är tillräckligt mild även för känsliga näsor.

Kort och koncist

 1. Skrapa vax ur bukren men tummnageln
 2. Värm vaxet mellan tummen och pekfingret
 3. Forma mustaschen som du vill!

Kolla här hela skäggvård sortimentet!