The Dude

Shave Cream 100 ml

Pris 249,00 SEK
kvantitet: st

En rakkräm som är tillverkad på samma sätt som traditionella raktvålar. The Dudes Shave Cream placerar sig bombsäkert i top 3 av alla rakkrämar som vi testat! Dudes shave cream blir till en fast och fullig skumm, så den är perfekt att breda ut med rakborste. 

Andra produkter från tillverkaren: The Dude

Slide
Lätt att applicera
Vårdande
Skunhöjd
Kvalitet

  • Volym: 100ml
  • Fräsch doft 
  • Enastående konsistens 

Dick " En stor rekommendation för denna produkt!"

Recensera

12.01.2018 - Daddy Deuce

The Dudes Shave Cream

Förpackningen som omsluter själva produkten är i form av ett papprör, när man lyfter av locket/röret på The Dudes Shave Cream så möts man av att innerrör som har en stiliserad illustration av ett gammalt skepp, fränt värre. The Dudes Shave Cream ligger tryggt i en förseglad tub av någon form av metall, för att komma åt härlighet så spräcker man förseglingen likt en tub Kalles kaviar.
Konsistensen på The Dudes Shave Cream, som trögt slingrar sig ut ur tuben efter ett hårt och bestämt klämmande, påminner om mald pepparrot på tub blandat med tandkräm, där satt den, klockren beskrivning!
Doften på The Dudes Shave Cream påminner mig om doften på en gammal hederlig hård tvål, fast mycket friskare och fräschare samt åt det fruktiga och blommiga hållet, skönt att det inte luktar som allt annat lödder jag testat tidigare, som luktar som billig after shave från Axe eller Gillette. Hela The Dudes serie Step one Pre Cleanser, Step two Shave Oil, Step three Shave Cream och Step four After Shave Balm har liknande lukt, inte exakt samma, men snarlikt.
Innan våtrakning bör man ha duschat så att huden och skägget fått upp lite värme, om inte så kan man vaska av området som ska rakas med varmt vatten, alternativt lyxa till det och värma området med en blöt och varm handduk. Jag har grov skäggväxt så jag brukar massera in någon form av rakolja innan jag har på lödder, det är skonsammare för huden. Innan applicering löddret måste man fixa fram rätt konsistens på löddret. Mängden kräm beror såklart på hur stor del av ansiktet som ska rakas, jag rakar hals och kind, till detta så klämmer jag ut en sträng på 2–3 cm, det räcker och blir över. Krämen löddrar med hjälp av att man doppar rakborsten under rinnande varmt vatten varpå man vispar runt i kalaset i rakskålen till lagom konsistens. Tre gånger brukar jag doppa rakborsten i vatten, det ger mig en bra och lagom fast och fyllig konsistens på löddret. Man kan enkelt applicera löddret med fingrarna om man vill men jag föredrar en riktig rakborste. Efter applicering låter jag det sitta en liten stund varpå jag kör på ett lager till innan jag sätter igång, det löddrar mycket bra och den är mycket drygt, ger ett superbt glid för rakhyveln eller shavetten.
Denna produkt har ändrat min uppfattning av rakkräm, den är lätt värd 5 av 5.